Се одржа V-тата АТОМСКА МРАВКА 2015 -Европски куп за деца до 14 години

Се одржа V-тата АТОМСКА МРАВКА 2015 -Европски куп за деца до 14 години

На 3 и 4 ти Октомври, изминатиот викенд, на спортско качувачкиот стадион ‘КАРПОШ’ во Скопје, се одржа петтото по ред издание на АТОМСКА МРАВКА 2015, европски натпревар за деца до 14 години, каде што 63 млади мравки меѓусебно ги одмерија силите во две качувачки дисциплини, Водство и Болдер.  Овогодишното издание Атомска Мравка 2015 беше воедно и балканско младинско првенство.

 

Ова петто издание на АТОМСКА МРАВКА, е почетокот на еден нова традиција во натпреварите во Спортско качување во Македонија а учествуваа натпреварувачи од Македонија, Бугарија, Романија и Србија. Присуството го најавија Грција и Турција, но за жал во последен момент беа спречени. Македонија оваа година, со својот моќен тим на „Атомски Мравки“ успеа да обезбеди значителен број медали на овој реномиран детски натпревар во спортско качување.

 

Во Саботата со почеток во 10.00ч започнаа квалификациите во дисциплината Водство, а вечерта во 19.00ч се одржа финалето во качување во водство.  Вториот ден беше дисциплината болдер која почна во 10 часот утрото а поради интензивноста и неизвесноста, а и краткотрајниот дожд заврши попладнето во 18 часот.Двата дена имавме навистина целодневно исполнети натпреварувачки денови, со многу насмевки и детски џагор до највисоко ниво! ‘Мравките’ учесници на овој натпревар, дадоа се од себе, натпреварувајќи се за што повисок пласман, борејќи жестоко и на спортски начин. Македонците oвојпат со добра постава на наелектризирани мравки, особено новите и идни качувачки фаворити кои навистина имаа блескав качувачки перформанс на овој натпревар.

За повеке фотографии од настанот кликнете на следниот линк GOOGLE+

Во прилог се пласираните натпреварувачи по категорија.

Lead -JUNIOR -male

 1  Altancev Hristo  BGR

 

Lead -YOUTH A -male

  1  Cvetkov Vasil  BGR

 

Lead -YOUTH A -female

  1  Altanceva Denica  BGR
  2  Nagy Judit  ROM
  3  Nagy Janka  ROM

 

Lead -YOUTH B -male 2000 /2001

  1  Ivanov Petar  BGR
  2  Trpovski Viktor  MKD
  3  Petrov Stojan  BGR

 

Lead -YOUTH C -male 2002 /2003

 1  Rapa Cristian  ROM
 2  Urumov Hristo  BGR
 3  Vuckovic Nikola  SRB

 

Lead -Youth C -female 2002 /2003

  1  Dimova Desislava  BGR
  2  Perkanoska Stefanija  MKD
  3  Stojanova Desislava  BGR

 

Lead -YOUTH D -male 2004 /2005

 1  Bonev Ivan   BGR
 2  Kirov Slav  BGR
 3  Atanasov Nikola  BGR

 

Lead -YOUTH D -female 2004 /2005

 1  Nedyalkova Joanna  BGR
 2  Dudau Ariana Maria  ROM
 3  Vukmirovic Mira  SRB

Lead -YOUTH E -male 2006 /2007

 1  Rapa Darius   ROM
 2  Rusev Nikolai  BGR
 3  Bonev Petar  BGR

 

Lead -YOUTH E -female 2006 /2007

 1  Dimitrova Radina  BGR
 2  Djagora Eva  MKD
 3  Vukmirovic Vera  SRB

Lead -YOUTH F -male 2008 -

 1  Markarijan Mark  MKD
 2  Bonev Vladimir  BGR
 3  Majstorski Matej  MKD

 

Lead -YOUTH F -female 2008 -

 1  Barova Petra  BGR
/  /  /
 / /  /

 

Boulder -JUNIOR -male

 1  Altancev Hristo  BGR

 

Boulder -YOUTH A -male

 1  Cvetkov Vasil BGR

 

Boulder -YOUTH A -female 1998 /1999

 1  Nagy Judit  ROM
 2  Shukova Mia  MKD
 3  Altanceva Denica  BGR

 

Boulder -YOUTH B -male 2000 /2001

 1  Ivanov Petar  BGR
 2  Radu Patrascouiu  ROM
 3  Santha Robert  ROM

 

Boulder -YOUTH C -male 2002 /2003

 

 1  Urumov Hristo  BGR
 2  Vuckovic Nikola  SRB
 3  Popesku Stefan  ROM

 

Boulder -YOUTH C -female 2002 /2003

 1  Dimova Desislava  BGR
 2  Perkanoska Stefanija  MKD
 3  Stojanova Desislava  BGR

 

Boulder -YOUTH D -male 2004 /2005

 1  Bonev Ivan  BGR
 2  Kirov Slav  BGR
 3  Staniskov Stefan  MKD

 

Boulder -YOUTH D -female 2004 /2005

 1  Nedyalkova Joanna  BGR
 2  Vukmirovic Mira  SRB
 3  Dudau Ariana Maria  ROM

 

Boulder -YOUTH E -male 2006 /2007

 1  Rapa Darius  ROM
 2  Rusev Nikolai   BGR
 3  Kirov Bojan  BGR

 

Boulder -YOUTH E -female 2006 /2007

 1  Vukmirovic Vera  SRB
 2  Saneva Mihaela  MKD
 3  Dimitrova Radina  BGR

 

Boulder -Youth F -male

 1  Bonev Vladimir  BGR
 2  Majstorski Matej  MKD
 3  Markarijan Mark  MKD

 

Boulder -YOUTH F -female

 1  Barova Petra  BGR