REEL ROCK 10 Објавен датумот на премиерата во Скопје !

REEL ROCK 10 Објавен датумот на премиерата во Скопје !

Конечно го и имаме датумот за јубилејно десетто издание на највозбудливата качувачка филмска турнеја и премиерата на овогодишното скопско REEL ROCК издание. REEL ROCК 10 во Скопје ќе се случи на 21 октомври во киното Фросина. Овојпат со уште побогата локална програма и уште пет документарни филмови за највозбудливите случувања и достигнувања во глобалниот качувачки свет, REEL ROCK 10 ќе биде вистинското место за посветените качувачи и љубителите на карпите и високите снежни планини.


REEL ROCК проекциите ги прикажуваат најдобрите филмови за алпинистичките авантури на публиката ширум светот и се духовни настани каде алпинистите, авантуристите и љубителите на природата се здружуваат за да ја прослават и искусат сржта на авантуристичкиот филм. Дел од забавата на REEL ROCК настаните секогаш се и различните презентации, доделување на награди, присуството на врвни алпинисти, кратки филмови и претставувања… чиј дел ќе го има и на овој настан, а целосната програма за скопското издание ќе биде објавена наскоро.


Ова е втора година на претставување на традиционалната REEL ROCК филмска турнејата, со светски најдобрите и најгледани алпинистички филмови во Скопје. Минатата година за прв пат македонската публика имаше можност да го проследи деветтото продолжение на REEL ROCК, кое го донесе долго очекуваниот и наградуван документарен филм ‘Valley Uprising’ на американските филмаџии Питер Мортимер и Ник Росен.


Наскоро ќе биде објавена детална програма !