БОЛДЕР МАРАТОН -Јуни 2015 -Резултати

Викендот кој измина, во Неделата на 21 јуни 2015 се одржа првиот државен натпревар во спортско качување, во дисциплинатаБолдер. Натпреварот се одржа на Спортско Качувачкиот Стадион „Карпош“ -Скопје каде што учество земаа спортско качувачките клубови ширум републиката. Македонските качувачи силите ги одмерија во категориите: Сениори, Сениорки, Млади -М и Млади -Ж.

И покрај неизвесните временски услови и можноста за дожд, натпреварот се одржа во одлична организација.

РЕЗУЛТАТИ ОД НАТПРЕВАРОТ:

СЕНИОРИ
1. Мaриo Минчевски - СКК Вертикaл -Битола
2. Виктoр Трпoвски - СКК Екстрем -Скопје
3. Дaркo Јoвaнoски - СКК Злaтoврв -Прилеп

СЕНИОРКИ
1. Мaјa Петрoвскa - СКК Екстрем -Скопје
2. Биљaнa Тaлевскa - СКК Вертикaл -Битола
3. Миa Шукoвa - СКК Вaрдaр -Скопје

МЛАДИ -М
1. Димитaр Ристески-СКК Злaтoврв -Прилеп
2. Никoлче Ангелoвски-СКК Злaтoврв -Прилеп
3. Христијaн Дaлески-СКК Злaтoврв -Прилеп

МЛАДИ-Ж

1. Стефaни Перкaнoскa - СКК Злaтoврврв -Прилеп
2. Михaелa Сaневa -КК Астибo -Штип
3. Мaријa Кулескa- ССК Злaтoврв -Прилеп

Им честитаме на победниците и им посакуваме многу успех во следните натпревари во Македонската спортско качувачка лига.


Бодовната состојба од генералниот пласман можете да ја погледнете со клик на следниот линк.