За летно уживање „Урбана качувачка мода во Лион“ -видео PlanetGrimpeКачувачкиот тим на PlantetGrimpe.com во почетокот на Јуни го реализираше снимањето на своето ново поинакво видео во кое главен фокус има урбаното качување –искачување на јавни структури во урбана средина. Видеото е снимено во два дена во градот Лион, Франција, на повеќе внимателно одбрани локации, тимот на Planet Grimpe успеа притаено да ја заврши својата „мисија“ бидејќи урбаното качување во Франција (а и многу други земји) е строго забрането. Но целото снимање на видеото поминало во најдобар ред, освен кратката средба со неколкумина пожарникари кои ја сретнале екипата на Универзитетскиот Мост во Лион - Pont de l'université и ги замолиле да заминат од еден од двата моста на кои е снимано видеото.

 

Making Of // Shooting photo - Urban Climbing team PG / Lyon 2015 from Planetgrimpe on Vimeo.


Локациите на кои е снимано ова видео во Лион се: Универзитетскиот Мост Pont de l'université, Судот Ворас Cour des Voraces на неговите историски скалила, ИНСА –Националниот Институт за Применета Наука INSA Lyon, зградата на Кампусот Ле Дуа Campus de La Doua и Пешачкиот Мост на Мирот Passerelle de la paix. 

Видеото го реализираше тимот од качувачит составен од:
Amandine Loury, Ghislain Pipers, Thomas Joannes, Paloma Simon, Camille Masseran, Cindy Sararak, Auriane Favrin, Salomé Romain, Marion Thomas, Svana Bjarnason

Видео:
Jonathan Grimault, Arnaud Millet, Cheese Cam

Фото:
Charles Loury, Jimmy Aunet, Lucie Thomas, Julien Dromas

 Погледнете ја целата фотосесија на PlanetGrimpe