10те Најимпозантни качувачки центри во светот


Погледнете ги 10 те најимпозантни и чудесни качувачки центри ширум светот кои се најдоа на листата според 'TheCoolist'. Од даличниот исток, Токио, Швајцарија па се до Чатануга, Тенеси, САД, меѓу кои спаѓаат и напуштени житни силоси, 160 метарска брана и уметнички галерии пренаменети во качувачки центри. 

 

Погледнете го видеото на 'TheCoolist' и листата на качувачки центри, подолу.1.ALLEZ UP –МОНТРЕАЛ, КВЕБЕК, КАНАДА

 2. SPORTGEBOUW –ДОРДРЕХТ, ХОЛАНДИЈА

3. VERTIKALE KLETTERHALE –БРИКСЕН, ИТАЛИЈА

4. ILLOIHA FITNESS CLUB –ТОКИО, ЈАПОНИЈА

5. EXCALIBUR CLIMBING TOWER –ГРОНИНГЕН, ХОЛАНДИЈА

6. DIGA DI LUZZONE –ШВАЈЦАРИЈА

7. HIGH POINT CLIMBING –7ЧАТАННУГА, ТЕНЕСИ, САД

8. BROOKLYN BOULDERS –СОМЕРВИЛ, МЕСАЧУСЕТС

9. VERTICAL VENTURES –САН ПЕТЕРСБУРГ, ФЛОРИДА

10. ROCK TOWN GYM -ОКЛАХОМА

Линк до оригиналниот текст на 'TheCoolist'