Кратка историја на спортското качување!

Кратка историја на спортското качување!

Кои се пионерите на спорткото качување? Каде и кога се појавува спортов? Како се развива низ годините? Краток осврт на светската историја на спортското качување.

Прочитајте!

Придобивки од спортското качување во сала!

Придобивки од спортското качување во сала!

Спортското качување е уникатен спорт кој максимално ги активира телото и умот. Ги активира сите мускулни групи во еден тренинг, притоа барајќи максимален фокус и концентрација. Да погледнеме три од безбројните придобивки кој овој олимписки спорт ги нуди!

Еднодневни тури - ДОСТАПНИ ЗА СИТЕ!

Еднодневни тури - ДОСТАПНИ ЗА СИТЕ!

Качување на приридона карпа  - на чекор до тебе!

Уникатна физичка активност и забава достапна за секој. Матка, Демир Капија, Бислим, Маврово се само дел од местата каде можеш да се искачиш до врв!

Уписи во школите за спортско качување 2018

Уписи во школите за спортско качување 2018

По една година пауза во школите на СКК Карпош се отвараат 15 слободни места за персонален тренинг во 2 групи. Искуси го спортското качување и ПРЕДИЗВИКАЈ СЕ СЕБЕСИ!

АТОМСКА МРАВКА 2018

АТОМСКА МРАВКА 2018

По повеќе од 1 месец интензивни припреми, се случи и Атомска Мравка - 2018 ! 

Најмасовна до сега со  повеќе од 130 "мравки" од 7 држави на едно место - СКС Карпош, овој настан несомнено го направи Скопје центар на сите спортски збиднувања во тие 2 дена. Во организација на МСКФ и СКК Карпош а подржани од Агенција за млади и спорт, Град Скопје и Општина Карпош,, тим од околу 10 луѓе неуморно работеа повеќе од 30 дена со цел стадионот да блесне во сиот свој потенцијал, а Атомска Мравка да излгеда Европски.

Импресии од Атомска Мравка 2017

Импресии од Атомска Мравка 2017

По едномесечни интензивни подготовки, на наше огромно задоволство во најдобар ред протече и овогодинешната 6та по ред Атомска Мравка, која годинава беше и Балканско Младинско првенство. Повеќе од 100 натпреварувачи од 5 држави дојдоа во Скопје на добро познатата локација – СКС Карпош, каде во одлична такмичарска атмосфера се кршеа копјата за триумф.

 

Се одржа

Се одржа 'III Цветен Качувачки Фестивал Кадина Пештера 2016'

Прекрасното сончево и топло време, и во вистински шарм на пролетта мина 3-тото издание на 'Цветниот Качувачки Фестивал -Кадина Пештера'. Имено фестивалот кој се одржува очи в очи со почетокот на пролетта, оваа година ни приреди, досега највозбудливо издание на овој фестивал

НАЈАВА ЗА НАСТАН: III Цветен Качувачки Фестивал -Кадина Пештера 2016

НАЈАВА ЗА НАСТАН: III Цветен Качувачки Фестивал -Кадина Пештера 2016

На 19 и 20 Март, се гледаме на Кадина, на III иот по ред Цветен Качувачки Фестивал,  да го одбележиме доаѓањето на пролетта и да ја започнеме на големо престојната качувачка сезона !

Македонската Качувачка Репрезентација грмеше во Мостар !

Македонската Качувачка Репрезентација грмеше во Мостар !

III Болдер Меморијал 'Борис Трајковски' се одржа изминатиов викенд во Мостар